18 Jun 2012

Orang try nak scam... Oh my....

Salam u olls.... ;p

Hyep. Saya ader cite yang orang luar negara berminat nak beli kain batik that my brother sold.

Masalahnye, when I surf the net, baru tau yang orang ni nak scam. Nasib baik barang tak dihantar lagi sebab rasa was2 dengan orang ni.

Para perniaga kena berwaspada. Orang2 yang nak scam ni akan suruh kita pos guna DHL (mahal juga upahnya).

Kalau nak tau ciri2 pasal scammer ni, boleh pergi ke laman web ini...

http://miadaania.blogspot.com/2011/03/my-world-laptop-to-nigeria-scam-pakai.html

Sebenarnya banyak lagi cerita pasal scammer ni di internet. You can search for it yourself.

Well, da tau orang ni scam. Jadi nak tahu lah samada org ni berpangkalan kat mana. Die cakap die kat UK tapi suh pos ke Nigeria. Senang cite, kite track je ID email orang ni. Sah Nigeria. Ish3.....

Bengong x bengong.... Nasib baik dapat petunjuk awal, kalau x kesian my brother. :)

P/s: baik berniaga ngan orang negara sendiri. :p

Catat Ulasan