17 April 2011

Fatty Rice?? Ke Nasi Lemak???

Ini adalah sambungan dari post ku yang lepas....

Selepas berjaya mencuri.... eh... membeli beras di kedai, housemate ku sepakat membuat fatty rice. Owh no~~~ Gemok~~~ Tapi xpe.. Kami gemok bersama-sama... :p

Thanx to my dear housemate 4 da lovely dinner... Setelah sepanjang hari tak makan... (makan jajan jek) dapat juga kami merasa air tangan anda. Toh che... toh che...

4 2day....
Hari ini boleh dikata sebagai hari mengemas sedunia... (bagi ku sahaja sbnrnye... hehehehe). Tetibe je datang seru suh kemas bilik, kemas ruang tamu... etc.

Bile dah kemas, puas ati sesangat. Macam duk dalam hotel la pulak bilik neyh. Satu je yang slack, kipas ku x berfungsi. Wa... Panas... Panas.... Jom gi makan ice-cream (lari topik).

Hm... agaknye suh beli air-cond kot~~ OMG! Kopak saku den.....

So, buat masa ni, harus ku gagahi merentas arus kepanasan bilik dengan membuka tingkap (siang hari je la).
Waktu malam kena tutup sebab..... bukan takot antu. Takot ulat (serangga actually). Bile bercakap pasal ulat neyh... Konpius (confius) sesangat sebabnye.... Ulat ni... Ku faham sangat tertarik ati dengan jejaka bernama lampu... tapi masalahnye.... bile die dah pergi ke lampu... n dengan secepat kilatnye ku tutup lampu... ulat ijau ni trus tumbang jatuh ke lantai.... Itulah masalah dilema ku skarang ineyh. Ku konpius samada beliau terperanjat dan terus kena heart attack ataupun kalau gelap tandanya beliau kena tidor secepat yang mungkin.

Apa pendapat anda? Heh?? Tanya pastu jadi apa bile buka lampu?

Bila buka lampu ada 2 je opsyen ulat ni.... samada

(a) terus pengsan akhirnya mati dan jadi ulat kering
(b) bangun dan terbang menari-nari ngan si lampu.... tapi....

majoriti ulat ni suke pilih opsyen (a). Ini berdasarkan pemerhatian ku untuk 3 bulan ni lah... Ha3!

Pelik kan?

Well... k lah... dah penat mengarut... nak gi masak lah. Hm... Ayam masak halia ok x? Jangan tanya ku pandai masak atau tidak lauk ini... Bile lagi nak buat experimen kat dapor kalu x dengan alasan nak masak.... He3...

Wa! Kussss semangat... Panjang umur pulak ulat ijau ni....

K la.... Nak lari... eh nak gi masak... Semoga kita berjumpa lagi....

P/s: ada 2 ulat yang ku menyampah di area ni...ulat ijau n ulat besar... Takot~~~ Geli~~~~ Nanti ada mase akan ku tangkap gambar ulat2 ituh. Soyanara~~~ Selamat beramal~~~~ dan renung2 kan~ ;p
Catat Ulasan