21 Ogos 2008

.:mInggU kemErdekAan:.


Hye there.. Baru je start buat blog ni so faham2 je la kalau isi x memuaskan aTi kAmu k? ;p Sekarang ni dekat kolej tengah ada sambutan minggu kemerdekaan. 20 ogos lepas ada buat penilaian kat blok untuk pertandingan sempena minggu ni so disertakan larh skali di sini gambar2 yang ku tangkap. Kebanyakannye secara candid jek... Sikit jek, x banyak pun. Penat gak sebab mereka datang check waktu malam, lecture saya abis kul 7 mlm, bukak puasa lagi, mandi lagi, sarung baju kurung balik lagi... (excuse me, baju kurung yang baru yek...hohoho) , menungu nye lagi.
Kitorang menunggu lama giler sebab kat kolej kitorang ada 4 blok so, we are the last one yang diorang inspect, penat beb menunggu... Huhu... Sebenarnye, esoknye diriku ada test Teknologi Pendidikan tapi becoz I wanna release da tension a bit, j0in je la diorang. Bet0l x? Life ini x indah jIka kita x beri peLuang kepada diri kita untuk merasai benda2 yang baru, benda yang kita x tahu... betOl x? "LiFe iS InDah" (my statement tuh... hehu....)
Gambar berdua ni gambar diriku with my junior, kasturi. Dulu kitorang duduk sama aras tapi saye da pindah ke aras 2 meninggalkan dirinya di aras bawah. Hehehe.... Pakai simple jek baju kurung neyh.

Ha... yang tengah pandang ke kanan ni, ketua blok kitorang. Midot namanye... Jangan salah anggap yek, just nama blok sahaja. Saye pon ada nama blok tapi x diguna pakai... Nak tau gak ke? Ok r... cik serai. Sedap x nama tu? Sedap buat sup ader r... Hehehe.... Si midot nih, punye la menunggu.... dan menunggu... dan menunggu... Bile la diorang nak datang cek ni... Da penat seyh... MekAp pon cair jek.... HAhahaha! Buat yang x tau, yang datang check nanti adalah pengetua kolej kitorang dengan barisan pengurusan serta fellow2 kitorang. Budak MTP pon ade jugak yang join (Majlis Tertinggi Pelajar).
Tunggu je la midot kan? Hehu....

















Ha... gambar kat atas niyh antara barisan yang turut jadi penunggu.... Huhuhu... tunggu je la ye kak, x sakit pon... Yang kanan ni plak asyik dok ngadap laptop nye ajek... Kakak tu.. Lagi tua dari I tapi kitorang still muda lagi yek....















Yang atas ni plak kitorangnye props, cume yang kek tuh props yang bley dimakan. Da 51 taon yek kite merdeka... Da jadi atok dah.... hehehe.....
















Ha... inilah tukang2 check blok kitorang. Makan kek tu... tinggal r sket untuk kitorang.... Hehehe... Suke diorang yek... masuk blok p0mpuan la katakan.... hahaha.....





Cube korang tengok pics kat sebelah ni, yang tukang check nye xde plak nak makan sangat, diorang ni la tukang mengabiskan kek kitorang... Wu... saye sempat makan krimnye sajek.. Nak kek~... Pencurik tol la diorang nih.... hehehe.... gurau jek... makan la... makan la laie... Makan tu sopan sket yek... ;b







Gambar 2 orang ni plak gambar 2 orang budak comey yang sempat menceroboh blok kitorang. Yang pakai cap neyh die ada masalah identiti sket... nama die ses a.k.a apis a.k.a aiman... Korang pilih la sendiri nak panggil die ape... k? Yang kanan ni plak yang ngah wat piece neyh nama die tengku cibit. Cuma xda darah royal nye ajek... Tu je yang slack sket. Kalau ada yang berkenan, sorila yek, da di kebas orang dah pun. Dua orang neyh cube menunjukkan aksi kecomelan di mata kamera ku yang x profesional nih... so komen la yek samada kecomelan itu tertimbul @ pon x.... ;p Ok la yek, malam ni ada majlis penutup minggu kemerdekaan, nanti sayek jadi tukang tangkap x bertauliah lagi yek. Nanti kalau diriku rajin, akan ku upload gambar2 tuh kat sini k? A picture worth a thousand meaning kan sebenarnye? Korang tafsirlah sendiri.
Bye pengetua~ bYe korang sume.... Nanti korang jenguk2 la blog ni lagi yek....Itupun kalau nak tau pasal diriku inih... (u wanna piece of me?)
Catat Ulasan