16 Julai 2011

Buat kad Hari Bapa... Sedih~~

Salam u olls~~

Dear blog, I'm a bit sad and feel a little bit guilty sebab...

suruh pelajar buat Kad Hari Bapa..... 

Y?

Masa tu baru seminggu lebih berlalu hari bapa so kiranya tak terlambat lah untuk ku menyuruh pelajar ku buat kad (time seni)...

So, diriku menyuruh pelajar membuat kad2 mereka....

Then, bila dah siap terus suruh mereka hantar and ku terus baca on da spot apa yang mereka wish kan dalam kad mereka...

So far so good... except those 2 cards...

1st kad  : menunjukkan bahawa si anak menyuruh bapanya menjaga makan nya. ( macam jauh je ayah die ni)
2nd kad : menunjukkan si anak berharap bahawa ayahnya tenang dan damai di sana... (di sana?? di mana??)

4 da 1st kad: tak tanya apa2 pada student tu...
4 da 2nd kad: ku pandang student ku (die duduk paling belakang seblah kanan dekat dinding) and tanya ayah kat sana ek sambil tangan ku menunjuk ke langit... die pandang dan mengangguk.... (OMG~~~~~~~~~~~~~~)


I'm rather speachless when she nodded her head... hu.... 

When I ask their class teacher,  she said that

1st card person: her parents are divorced. She lived with her mom.
2nd card person : her father has passed away and she still rather sad about it and crazily missed her father....

I'm sorry for making your heart aches but please remember that he will always love you always as a daughter and as a teacher... You are one of the best students I have... In fact... This school have... He will be proud of you dear.... :)


P/s: siape cakap jadi cikgu seni ni senang??
Catat Ulasan